БАШТОВІ КРАНИ - ОРЕНДА, ПРОДАЖ, ЛІЗИНГ.

49006, м. Дніпропетровськ, вул. Робоча, 3. Тел. / факс: +38 (056) 767-38-70
65012, м. Одеса, вул. Мала Арнаутська, 46, Тел/факс: +38 (048) 722-10-00 
Тел. моб.: 380 (67) 523-95-81,  +380 (50) 452-52-70
Російська мова Українська мова Англійська мова

Баштові крани
Швидкомонтуємі крани
Будівельні підйомники
Баштові крани б/у
Екскаватори б/у
Навантажувачі б/у
Спецтехніка б/у

Статті та Публікації:

Вакансії:

Статті - Сертифікація баштових кранів і підйомників закордонного виробництва

Главная страница  / Статті


Сертифікація баштових кранів і підйомників закордонного виробництва
Сертифікація баштових кранів і підйомників закордонного виробництва 

В Україні за останні роки виникла можливість купівлі нових або колишніх у вживанні зарубіжних баштових кранів, будівельних щоглових підйомників та іншої вантажопідйомної техніки. 
Купівля будівельних щоглових підйомників та баштових кранів пов'язана з певними труднощами при їх оформленні на митниці та реєстрації в органах Держпромгірнагляду. Для ввезення баштового крана, підйомника та іншої вантажопідйомної техніки на територію України потрібно сертифікат відповідності, який видається органом сертифікації. 
Сертифікацію здійснюють на підставі документів, що подаються випробувальними лабораторіями. Для сертифікації кранів і будівельних щоглових підйомників органи з сертифікації та випробувальні лабораторії повинні бути атестовані Держпромгірнагляду і мати експертів з вантажопідйомним машинам. 
Одним з таких підприємств є ОС «Крантест». 
Сертифікат відповідності видається заводу-виробнику баштових кранів за його заявкою на одну, партію або на серійне виробництво баштових кранів або інших вантажопідйомних механізмів. 
У разі видачі сертифіката на один баштовий кран термін дії до введення машини в експлуатацію, у разі сертифікації виробництва баштових кранів та щоглових підйомників строком до трьох років. 
Сертифікат визначає відповідність вантажопідйомної машини вимогам відповідних стандартів і нормативних документів України. 
Сертифікат відповідності надається митній службі при митному очищенні баштових кранів і підйомників. На які були в експлуатації крани та підйомники, які експлуатувалися за межами території України також вимагається надання сертифікатів відповідності. 
При сертифікації виробництва експерти лабораторії виробляють оцінку виробництва баштових кранів і підйомників, а також випробування вантажопідйомної техніки за участю інженерів заводу-виробника. 
При оцінці виробництва розглядаються питання: 
проектна документація на баштові крани та підйомники, 
відповідність виробництва нормам і вхідний контроль, 
підготовка металу, 
технологія і якість розкрою металу, 
зварювальні роботи, 
неруйнівний контроль зварних швів, 
цех складання машин, 
випробування і контроль якості окремих вузлів, 
перевірка роботи приладів безпеки та пристроїв керування, 
відповідність технічних паспортів 
інструкції з монтажу та експлуатації. 
Випробування будівельних щоглових підйомників та баштових кранів проводиться за програмою, яка заздалегідь розробляється випробувальною лабораторією на підставі технічного опису вантажопідйомної машини. 
У разі, якщо в сертифікують всі типорозміри кранів і підйомників випускаються серійно, то випробування можуть проводиться за скороченою програмою на розсуд експертів випробувальної лабораторії. А сертифікація одного-двох типорозмірів проводиться за повною програмою. 
У результаті випробувальною лабораторією оформляється акт на двох мовах, з яким знайомлять керівництво заводу-виготовлювача кранів і підйомників. 
При подачі заявки на партію повинні вказуватися заводські номери баштових кранів і підйомників, які будуть ввозитися в Україну. 
Сертифікація одного баштового крана або підйомника, що випускається серійно для інших країн, може проводитися без випробувань. У цьому випадку фірма повинна надати копію сертифікату якості за ІСО 9001:2000 і декларацію відповідності на машину. Декларація відповідності встановлює, що кран виготовлений згідно європейських або інших стандартів і відповідає їхнім вимогам. А експерти встановлюють відповідність цих вимог вимогам стандартів України. 
У випадку виготовлення за кордоном баштових кранів за індивідуальними проектами, сертифікація проводиться з виїздом на завод-виробник експертів випробувальної лабораторії. Перед цим попередньо проводиться експертиза проекту баштового крану з метою встановлення його відповідності вимогам стандартів і правил України. 
Сертифікат може вимагатися й на продавця або посередника баштових кранів при наявності у нього довіреності від фірми-виробника.


Назад
 

49006, м. Дніпропетровськ, вул. Робоча, 3. Тел. / факс: +38 (056) 767-38-70
65012, м. Одеса, вул. Мала Арнаутська, 46, Тел/факс: +38 (048) 722-10-00
Тел. моб.: 380 (67) 523-95-81,  +380 (50) 452-52-70
Дизайн и разработка - Artstudio.dp.ua