БАШТОВІ КРАНИ - ОРЕНДА, ПРОДАЖ, ЛІЗИНГ.

49006, м. Дніпропетровськ, вул. Робоча, 3. Тел. / факс: +38 (056) 767-38-70
65012, м. Одеса, вул. Мала Арнаутська, 46, Тел/факс: +38 (048) 722-10-00 
Тел. моб.: 380 (67) 523-95-81,  +380 (50) 452-52-70
Російська мова Українська мова Англійська мова

Баштові крани
Швидкомонтуємі крани
Будівельні підйомники
Баштові крани б/у
Екскаватори б/у
Навантажувачі б/у
Спецтехніка б/у

Статті та Публікації:

Вакансії:

Статті - Підкранові шлях і крановий рейок

Главная страница  / Статті


Підкранові шлях і крановий рейок
Підкранові шлях і крановий рейок

Зростання будівництва в нашій країні збільшує кількість операцій з купівлі, продажу та оренди баштових кранів нових і вживаних.

При установці і експлуатації баштових кранів необхідно перевірити компоненти баштового крана. Підкранових балках, рейки кранові, прігрузи баштового крана, противаги, балка кранова, підкранові рейки - ці компоненти перевіряють з особливою увагою.

Підкранових балках застосовується для мостових кранів. Під мостові крани використовують збірний підкранових шлях із залізобетонних підкранових балок довжиною 6м і 12м. Залізобетонні підкранові балки виробляють попередньо напруженими. Навантаження, що передається на підкранових балках, може бути горизонтальної або вертикальної.

Підкранових балках мостового крана крепляется до колон за допомогою зварювання. До надколонніку вона кріпиться сталевими накладками, поставленими вертикальним чином. Розраховують підкранові балки мостових кранів що лежать на двох опорах.
Підкранові шлях закріплюють за допомогою болтів, спеціальних гаків і вигнутих петель.

Щоб приймати навантаження для виробництва кранових рейок застосовують сталь різних сортів. Найбільшою популярністю у виробників рейок користується сталь, що характеризується високим рівнем вмісту вуглецю - вона, згідно з проведеними дослідженнями, є найбільш міцною. До підкранових рейках відносяться рейки КР 50, КР 70 і КР 100, іноді можна використовувати рейок Р50, Р65.

Підкранових балках зі сталі укладають на залізобетонні або сталеві колони. У першому випадку монтаж починають лише після того, як в поєднанні колони та фундаменту бетон набере як мінімум 70 відсотків проектної міцності. Балки, які важать менше 20 тонн, в цілому вигляді встановлюють одним краном. Особливість встановлення балок вагою від 20 до 100 тонн полягає в тому, що їх встановлюють або сприянням механізмами, або одним краном. Підкранових балках, залежно від вантажопідйомності кранів і маси балок, встановлюється на опори кількома способами: на тимчасові опори окремими елементами або на постійні опори в кожному кроці колон в цілому вигляді. Опори, які знаходяться в тих місцях, де стикуються елементів, при складанні з'єднання в стику та встановлення елементів виконують також функцію робочого місця для монтажників.

Що не входять до складу блоку балок рейки кранові монтують після того, як кожна балка кранова буде вивірена і закріплена за проектом. Для того щоб підняти рейки, використовуються спеціальні мобільні механізми або блоки і електролебідки, які підвішені до змонтованим раніше конструкціям. Рейки наводять на проектну відмітку шляхом провішуванням металевої тонким дротом осі рейки. За допомогою планок фіксується проектне розташування рейок.

Підкранові шлях баштових кранів повинен бути горизонтальним, паралельним, прямолінійним. Ексцентриситет (зміщення осей підкранових балок і підкранових рейок) повинен бути мінімальним.
Оптимальне поєднання баласту та противаги дозволяє гарантувати стійкість баштового крана при загальному мінімальній вазі. Противаги баштових кранів для цього відносять на більше від осі обертання крана відстань. Противаги баштових кранів, що володіють неповоротною вежею, розміщують на кінці консолі, яка закріплена на поворотному оголовка. А у випадку з кранами, що володіють поворотною баштою, їх розміщують на кінці поворотної платформи.


Назад
 

49006, м. Дніпропетровськ, вул. Робоча, 3. Тел. / факс: +38 (056) 767-38-70
65012, м. Одеса, вул. Мала Арнаутська, 46, Тел/факс: +38 (048) 722-10-00
Тел. моб.: 380 (67) 523-95-81,  +380 (50) 452-52-70
Дизайн и разработка - Artstudio.dp.ua